Hackerii ruși ar fi atacat sectoarele energetice din mai multe țări, inclusiv din România

Data publicării:
screen-shot-2014-01-22-at-70340-am-1

  

Foto: CrowdStrike

Programul (PDF în engleză) ar face legătura pentru prima dată cu guvernul de la Moscova privind atacurile cibernetice în ceea ce privește spionajul economic, spre deosebire de cel politic, scrie Business Insider.

Copiază modelul chinez. Spionajul cibernetic este foarte profitabil pentru economia unei țări”, a spus Dmitri Alperovitch, de expert în securitate al CrowdStrike, potrivit sursei citate.

Ținta principală a atacurilor cibernetice pare a fi sectorul energetic. CrowdStrike a urmărit programul „Energetic Bear” începând din luna august 2012 și susține în raportul său că softurile malware sunt funcționale din 2011. Investigația companiei CrowdStrike arată că un astfel de software, numit HAVEX RAT, avea mai multe de 25 de versiuni în luna octombrie 2013.

Printre țările care ar fi fost atacate de HAVEX RAT se numără Statele Unite, Japonia, Spania, Franța, Polonia, Grecia, România, Turcia, China sau Germania.

Potrivit raportului, alte ținte ar fi fost guverne europene, instituții academice din Europa, SUA și Asia, antreprenori în domeniul apărării și furnizori IT din Europa, sau instituții de cercetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri