Hong Kong renunţă la măsura controversată de carantină în hoteluri pentru persoanele care sosesc din străinătate

Data publicării:
Hong Kong renunţă la măsura controversată de carantină în hoteluri pentru persoanele care sosesc din străinătate
Hong Kong renunţă la măsura controversată de carantină în hoteluri pentru persoanele care sosesc din străinătate. Foto: Profimedia

Hong Kong a anunţat că va renunţa la politica sa controversată de carantină în hoteluri ca măsură de luptă împotriva pandemiei de COVID-19 pentru persoanele care sosesc în ţară începând cu 26 septembrie, la peste doi ani şi jumătate după ce a fost implementată, o măsură mult-aşteptat de rezidenţii şi companiile din acest centru financiar, informează Reuters.

Toate persoanele care sosesc din străinătate vor putea să revină la domiciliu sau la unitatea de cazare aleasă, dar vor trebui să se auto-monitorizare timp de trei zile după intrarea în centrul financiar.

Vor avea voie să meargă la muncă sau la şcoală, dar nu li se va permite să intre în baruri şi restaurante în această perioadă. Testul PCR dinaintea zborului, solicitat persoanelor care călătoresc spre Hong Kong cu 48 de ore înainte de zbor, va fi înlocuit de un test rapid antigen.

Fosta colonie britanică este singura excepţie din afara Chinei continentale care impune carantina hotelieră pentru sosirile internaţionale, în concordanţă cu strategia ţării de luptă împotriva COVID-19 numită ''dinamica zero COVID''.

Grupurile de afaceri, diplomaţi, dar şi rezidenţi au criticat regulile anti-COVID-19 ale oraşului, spunând că ameninţă competitivitatea Hong Kong-ului şi statutul său de centru financiar global.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri