Hosni Mubarak a ieşit din închisoare. Fostul preşedinte egiptean, dus cu elicopterul la un spital militar

Data publicării:
MUBARAK-AFP Mediafax Foto-STR 1-1

Hosni Mubarak / Foto: Mediafax

Eliberarea fostului preşedinte a fost decisă de o instanţă din Cairo, dar el a fost plasat în arest la domiciliu în aşteptarea verdictelor în procesele de crime şi acte de corupţie.

Decizia de a-l ţine sub detenţie a fost luată în contextul stării de urgenţă instaurate în Egipt din cauza violenţelor izbucnite după înlăturarea de la putere a lui Mohamed Morsi.

Hosni Mubarak a fost arestat în aprilie 2011, la două luni după ce a fost înlăturat de la putere în urma protestelor de la Cairo şi a fost acuzat de complicitate la crimă şi corupţie.

Procesul în care a dat socoteală pentru reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor din timpul primăverii arabe s-a încheiat în iunie anul trecut, când fostul preşedinte egiptean a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Avocatul său a făcut atunci apel şi o instanţă superioară a anulat sentinţa, dispunând rejudecarea cazului. Procesul a fost reluat în luna mai a acestui an. Între timp, Hosni Mubarak a fost judecat şi pentru corupţie şi fraude economice din vremea în care era preşedinte, dar a fost găsit nevinovat pentru toate aceste acuzaţii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri