Hoții de vite au omorât 11 oameni într-un sat din Kenya. Lupte neîncetate pentru animale și surse de apă

Data publicării:
vaca slaba
Foto: Profimedia

Cel puțin 11 oameni au fost uciși de hoții de vite în urma unei ambuscade care a avut loc în nordul Kenyei. Majoritatea victimelor sunt polițiști, potrivit BBC.

Opt polițiști, doi civili și un oficial local sunt victimele violențelor care au avut loc sâmbătă în districtul Turkana din Kenya.

Poliția îi caută acum pe hoții care au atacat un sat și au furat vitele. 

Luptele pentru cirezi de vite sau pentru surse de apă sunt obișnuite în zonă, care se confruntă și cu efectele schimbărilor climatice - a fost lovită de una dintre cele mai dure secete care au afectat Africa de est în ultimele patru decenii. 

Lipsa de precipitații pentru al patrulea sezon consecutiv a dus la moartea unui număr mare de animale și la compromiterea recoltelor.

Programul Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite estimează că 20 de milioane de oameni din estul Africii se află în risc de foamete severă.

Poliția kenyană a numit atacul de sâmbătă drept o „ambuscadă criminală și lașă” împotriva „civililor inocenși și a poliției”.

Forțele de ordine au fost suplimentate în Turkana pentru asigurarea securității și pentru căutarea hoților, despre polișia afirmă că sunt membri ai grupului etnic Pokot.

Luna trecută cel puțin lapte oameni au fost arși de vii în același district, în urma unui atac pus pe seama milițiilor Pokot.

Jeremiah Lomorukai, guvernatorul districtului Governor, a declarat că localnicii „au obosit să mai plângă moartea celor dragi”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri