Înainte de a muri în închisoare de cancer, un bărbat condamnat pe viață pentru o crimă a mărturisit că a mai omorât alte 11 femei

Data actualizării: Data publicării:
barbat in varsta, cu parul alb, in fotografie de dosar
Garry Artman FOTO: Maryland Police Department

Pe patul de moarte, un bărbat din SUA condamnat pe viață pentru o crimă a mărturisit că a omorât și alte 11 femei. În momentul de față, anchetatorii verifică toate informațiile pe care acesta le-a furnizat în ultimele zile de viață.

Pe 28 septembrie 2023, Garry Artman a fost condamnat pe viață pentru că a violat-o și ucis-o pe Sharon Hammack, de 29 de ani, în 1996. A stat de închisoare doar câteva luni, pentru că, pe 28 decembrie, a murit de cancer pulmonar, potrivit CBS News.

Dar înainte de a muri ar fi mărturisit alte 11 crime, toate victimele fiind femei. Artman, de 66 de ani, a fost în comă în ultima perioadă, dar, potrivit presei americane, la un moment dat și-ar fi revenit și a făcut confesiunea șocantă.

Artman a mai spus că 10 din cele 11 crime au avut loc în Grand Rapids, Michigan.

Printre faptele recunoscute de Artman, care a fost șofer de TIR, a fost și uciderea lui Dusty Shuck, de 24 de ani. Aceasta a fost găsită moartă pe data de 4 mai 2006, lângă o parcare pentru camioane, după ce a fost bătută și înjunghiată.

Lori Kreutzer, mama acesteia, a spus despre Dusty că era o ființă extraordinară, de o bunătate ieșită din comun și că se simte eliberată acum, după ce Artman a recunoscut că a ucis-o: „A fost un miracol, intervenție divină. Deci, cel puțin a făcut asta.”

Lt. Eric Brunner, de la biroul șerifului din Kent, a declarat: „Echipa noastră de investigații s-a întâlnit cu el (Garry Artman - n.r.) de trei ori înainte de a muri pentru a vedea dacă are informații care să ducă la rezolvarea unor cazuri de crimă sau dispariții.”

În momentul de față, anchetatorii analizează detaliile furnizate de Artman, pentru a se stabili cu certitudine dacă, într-adevăr, acesta a comis toate crimele pe care le-a recunoscut.

Artman a fost condamnat doar pentru uciderea lui Sharon Hammack, care era însărcinată cu al treilea copil. Însă numele lui a fost legat și de uciderea lui Cathleen Dennis, în 1995, și chiar de moartea lui Dusty Shuck, însă probele au fost insuficiente.

„Mărturiile lui Artman au oferit suficiente informații pentru a concluziona în mod rezonabil că a fost implicat în dispariția lui Cathleen Dennis în 1995, dar că este foarte puțin probabil ca trupul ei să fie găsit vreodată”, a declarat pentru CBS un purtător de cuvânt al poliției.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri