Irlanda vrea să-și repopuleze insulele și oferă câte 80.000 de euro celor dispuși să se mute pe ele

Data actualizării: Data publicării:
insula vazuta din larg
Irlanda oferă câte 80.000 de euro persoanelor dispuse să se relocheze pe o serie de insule care intră în componența ei FOTO: Getty Images

Irlanda oferă câte 80.000 de euro persoanelor dispuse să se relocheze pe o serie de insule care intră în componența ei. Este o ofertă foarte generoasă care ar putea să-i intereseze mai ales pe cei care vor să meargă cât mai departe de aglomerația orașelor și să aibă o viață mai liniștită.

Irlanda a lansat un program prin care va plăti stimulente generoase în numerar persoanelor care aleg să se mute pe una din insulele ei. Inițiativa face parte din politica guvernul irlandez care și-a propus să sporească populația de pe insule, potrivit Euronews.

Scopul acestei politici este acela de a ne asigura că vom avea în continuare comunități durabile, vibrante și prospere pe insulele pentru mulți ani de acum înainte”, a precizat guvernul.

La prima vedere este o ofertă extraordinară, însă vine cu câteva condiții.

Cum poți să fii plătit pentru a te muta pe o insulă din Irlanda

Programul „Our Living Islands” este destinat comunităților de pe 30 de insule care nu sunt legate de continent prin poduri.

Guvernul irlandez va plăti peste 80.000 de euro noilor rezidenți ai acestor comunități. Totuși, asta nu înseamnă că oamenii își vor încasa banii și se vor muta pur și simplu pe insule. Granturile sunt oferite ca o modalitate de salvare și restaurare a numărului tot mai mare de proprietăți abandonate de pe aceste insule.

Deci, există câteva condiții de acordare a banilor.

Potențialii rezidenți trebuie să cumpere și să dețină o proprietate pe una dintre insule. Clădirea trebuie să fi fost construită înainte de 1993 și să fie goală de cel puțin doi ani.

De asemenea, există și reguli privind cheltuirea sumei. Banii pot fi folosiți pentru lucrări de construcție, cum ar fi izolarea, consolidarea structurii și redecorarea.

Granturile „Our Living Islands” sunt o extensie a unei scheme care este deja în vigoare în Irlanda continentală numită „Croí Cónaithe”. Dar sumele pentru reamenajarea unei case de pe insule sunt totuși mai mari, pentru a acoperi și costurile mai mari legate de transport.

Cei interesați de acest program pot aplica începând cu 1 iulie. Autoritățile locale de pe fiecare insulă au stabilit criterii de eligibilitate ușor diferite, ele fiind disponibile într-o secțiune specială a site-ului guvernului irlandez.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri