Istoric român demis de o universitate germană, din cauza unor declarații despre Holocaust

Data publicării:
holocaust-55636

Instituția a „pus capăt contractului cu Vladimir Iliescu imediat după declarațiile făcute de acesta la Academia română”, a declarat un purtător de cuvânt al universității. El a subliniat că Universitatea este „îngrozită” de această declarație, relatează Times of Israel.

„În România s-a înregistrat persecutarea evreilor, 20.000 de evrei au murit, dar asta nu a fost Holocaust”, a declarat istoricul într-un discurs la Academia română.

„Din câte știe Universitatea, Vladimir Iliescu nu a publicat nimic pe tema Holocaustului”, a mai spus universitatea.

„Holocaustul în România este o mare minciună. Holocaustul a avut loc în Germania și Ungaria, pentru că numai din acele state au fost trimși evrei la Auschwitz. Însă, toți evreii deportați în Transilvania de mareșalul Antonescu au revenit acasă și au avut o viață aproximativ normală”, a mai spus istoricul în discursul citat de publicația israeliană.

Potrivit Yad Vashem, România, aliată a Germaniei naziste din 1940 până în 1944, avea o populație evreiască de 757.000 de persoane înainte de război, când au început să escaladeze tendințele antisemite. Potrivit site-ului Muzeului israelian al Holocaustului, trupele române și germane au ucis 380.000-400.000 de evrei în zonele controlate de România în perioada lui mareșalului Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri