VIDEO. John Cena şi-a cerut scuze după ce a numit Taiwanul „ţară” într-un interviu

Data actualizării: Data publicării:
John Cena
John Cena şi-a cerut scuze după ce a numit Taiwanul „ţară” într-un interviu. Foto: Profimedia

Actorul John Cena și-a cerut scuze fanilor chinezi în mandarină după ce a declarat în timpul unui interviu pentru promovarea celui mai recent film al său ”Fast & Furious 9” că Taiwan este o țară.

"Taiwan este prima ţară care poate urmări F9", a spus Cena postului de radio taiwanez TVBS, citat de Mediafax.

Taiwan este o insulă democratică autoguvernată, dar China o revendică drept teritoriu său, deşi cele două părţi au fost guvernate separat de la sfârşitul unui război civil de acum 70 de ani. Beijingul încearcă să oprescă orice referire la Taiwan ca fiind o ţară şi foloseşte cu precădere puterea sa economică pentru a cenzura discursul internaţional.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marţi, Cena a oferit scuze pe Weibo, platforma populară de socializare din China, asemănătoare Twitter-ului. Vorbind din nou în mandarină, Cena nu s-a referit la Taiwan pe nume şi nici nu a discutat în detaliu incidentul, dar a spus că „a făcut multe interviuri” şi „a făcut o greşeală”.

„Îmi pare rău pentru greşeala mea. Este foarte, foarte, foarte, foarte important că acum iubesc şi respect şi mai mult China şi poporul chinez”, a spus Cena.

Incidentul semnalează cât de atent a devenit Hollywood-ul la discursul cu privire la China care este o piaţă esenţială. Franciza „Fast & Furious” a fost în mod tradiţional incredibil de bine primită de publicul chinez.

Cena are mulţi fani în China, inclusiv peste 600.000 de urmăritori pe Weibo. Studiază chineza de mai mulţi ani şi adesea postează videoclipuri pe platforma în care vorbeşte în mandarină.

Videoclipul în care îşi cere scuze a fost însă criticat în Vest, Hollywood-ul fiind acuzat că se autocenzurează pentru a pătrunde în piaţa chineză.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri