Julian Assange: Reforma anunțată de Barack Obama, „o victorie pentru Edward Snowden”

Data publicării:
julian assange - resized - afp

Așa cum spunea Snowden, principala lui temere a fost că va face dezvăluiri, dar nu vor exista schimbări”, a arătat Julian Assange într-o declarație citată de Huffington Post.

Dar reformele prind contur și, pentru asta, președintele (Barack Obama, n.r.) și oamenii din Statele Unite și din toată lumea trebuie să-i fie foarte recunoscători lui Edward Snowden”, a adăugat fondatorul WikiLeaks.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat vineri o serie de măsuri privind „sporirea transparenţei” și a declarat că vrea să lucreze alături de Congres „pentru a implementa reformele potrivite” ale Patriot Act care prevede colectarea metadatelor telefonice (durata apelurilor, numerele apelate) de către NSA.

Săptămânalul german Der Spiegel a dezvăluit sâmbătă că Uniunea Europeană era una dintre ţintele prioritare ale supravegherii Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate. Publicația se bazează pe documente de la Edward Snowden.

Fostul consultant al serviciilor americane de informații a obţinut pe 1 august un azil provizoriu pentru o perioadă de un an în Rusia, spre marea nemulţumire a Statelor Unite, şi se află într-un loc sigur, potrivit avocatului său, dar necunoscut presei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri