La Vatican, Traian Băsescu a discutat cu vicepreședintele american despre scut

Data publicării:
15032013 20base 20cu 20biden-55640

Joe Biden a reasigurat că programul scutului antirachetă din România nu va fi afectat de noile decizii de la Washington și va continua.

„Domnul preşedinteTraian Băsescua avut o discuţie cu vicepreşedintele SUA, domnul Joe Biden, la ceremonia de inaugurare a Papei Francisc de la Vatican.Domnul vicepresedinte Joe Biden a reconfirmat ca programul scutului antirachetă din România nu va fi afectat în niciun fel de noile decizii luate la Washington şi că programul va continua aşa cum a fost discutat cu autorităţile române", a declarat, pentru Mediafax,Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Potrivit lui Oprea, preşedintele Băsescu a primit aceleaşi asigurări şi din partea secretarului de stat al SUA, John Kerry, în cursul unei convorbiri telefonice care a avutlocvineri, 15 martie. Discuţia telefonică a lui Băsescu cu secretarul de stat al SUA a precedat anunţul oficial al Statelor Unite privind scutul antirachetă.

Administraţia SUA a decis săptămâna trecută să ajusteze sistemul de apărare antirachetă din Europa și renunță la desfășurarea de rachete interceptoare în Polonia. În schimb, va consolida măsurile de protecţie antirachetă pe teritoriul SUA, ca urmare a ameninţărilor din partea Coreei de Nord. MAE român, contactat de partea americană și informat despre modificările apărute, a dat atunci asigurări - în două comunicate - că planurile de la Deveselu rămân în vigoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri