Los Angeles: marijuana vândută în piață, la tarabe

Data publicării:
piata marijuana la

De la distanţă poate părea o piaţă obişnuită. Însă dacă te apropii de tarabele comercianţiilor, observi că singurul produs pe care îl poţi cumpăra este marijuana.

Cei care au avut iniţiativa spun că şi-au dorit să elimine intermediarii, dar şi să le ofere clienţilor posibilitatea de a încerca marfa înainte de a o cumpăra.

„Ne place foarte mult că ne putem întâlni cu cumpărătorii. Ne trec mulţi oameni prin faţa ochilor, vorbim cu multă lume. Aici poate vedem şi o mie de persoane şi, dacă le place, cumpără, dacă nu, nu. Chiar nu contează”, spune un comerciant, Shane Coronado.

Piaţa de marijuana nu este însă pentru toată lumea, ci doar pentru cei care o folosesc în scopuri medicale.

Mulţi se tem însă că deschiderea unei pieţe de marijuana ar putea încuraja consumul, dincolo de recomandările medicilor. Comercianţii dau asigurări că nu există riscul ca drogul să ajungă pe mâinile cui nu trebuie.

„Avem toate actele în regulă. Tot ceea ce se întâmplă aici este sută la sută legal. Sperăm doar ca oamenii să fie mulţumiţi şi sperăm să le oferim posibilitatea de a avea accesul pe care îl doreau de foarte mult timp”, spune Paizley Bradbury, director executiv al California Heritage Market.

În Statele Unite, la nivel federal, consumul de marijuana este interzis. Însă, la nivel de stat, legea permite, de la caz la caz, consumul în scopuri medicinale, posesia sau cultivarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri