Video Imagini șocante cu maimuțe ținute în lanțuri și forțate să culeagă mii de nuci de cocos pe zi. Mai multe magazine renunță la produse

Data actualizării: Data publicării:
maimute munca fortata nuci de cocos
Un macac înlănțuit se cațără pentru a culege nuci de cocos. Foto: Profimedia Images

Un număr de supermarketuri din Regatul Unit au scos de la vânzare apă și ulei de cocos după ce au apărut informații conform cărora produsele ar fi fost obținute prin munca forțată a maimuțelor, relatează BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Maimuțele au fost prinse din natură și dresate să culeagă până la 1000 de nuci de cocos pe zi, se arată într-un comunicat al PETA. Animalele sunt ținute în lanțuri și tratate ca „mașinării de cules nuci de cocos”.

Unul dintre lanțurile de supermarketuri a transmis printr-un comunicat că nu va comercializa niciodată astfel de produse: „Ca parte a politicii noastre pentru protejarea bunăstării animalelor, ne-am angajat să nu vindem niciodată cu bună știință produse care au fost obținute prin munca maimuțelor”.

Și partenera premierului Boris Johnson, Carrie Symonds, o cunoscută apărătoare a drepturilor animalelor, a cerut într-o postare pe Twitter lanțurilor de magazine să înceapă un boicot asupra acestor produse.

PETA a anunțat că a descoperit opt ferme de nuci de cocos în Thailanda. De acolo, nucile de cocos și produsele obținute din ele ajung în restul lumii. Acolo au fost descoperite și „școli de maimuțe” unde animalele, capturate de când erau pui, sunt dresate să strângă nuci de cocos dar și să meargă pe bicicletă sau să se joace cu mingea pentru amuzamentul turiștilor.

„Animalele de aici demonstrează comportamente care indică stres extrem”, mai spun activiștii pentru drepturile animalelor. Animalele sunt legate cu lanțuri sau ținute în cuști mici, iar dacă devin agresive le sunt scoși dinții cu forța.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri