Manager concediat de bancă pentru că a decontat 2 sandvișuri și 2 două porții de paste pe care a mințit că le-a mâncat singur

Data actualizării: Data publicării:
sediu de banca
Gigantul bancar Citibank a câștigat un proces împotriva unui fost angajat care a fost concediat pentru că a decontat mâncarea pentru partenera lui FOTO: Getty Images

Gigantul bancar Citibank a câștigat un proces împotriva unui fost angajat care a fost concediat pentru că a decontat mâncarea pentru partenera lui, în timpul unei călătorii de afaceri, și că și-a mințit angajatorul în legătură cu asta.

Szabolcs Fekete, analist de risc, care avea o poziție de manager în cadrul CitiBank, la Londra, a dat în judecată banca după ce anul trecut a fost concediat pentru că a încalcat regulile privind cheltuielile, potrivit Business Insider.

El a pretins că a consumat singur două sandvișuri, două porții de paste și două cafele în timpul unei călătorii de afaceri la Amsterdam, dar mai târziu a recunoscut că a împărțit o parte din mâncare cu partenera lui.

Într-un schimb de emailuri cu supervizorul său, Fekete a spus că „a verificat chitanța și nu a văzut nimic în neregulă... Eram singur în deplasare și am băut 2 cafele pentru că erau foarte mici”.

El a primit un răspuns de la superiorul său care i-a spus că decontul „include două sandvișuri, două cafele și o altă băutură... Vreți să spuneți că toate acestea au fost consumate de dvs.?”

Fekete a spus atunci că toate cheltuielile lui se încadrează în diaurna zilnică stabilită la Citibank și a precizat că nu ar trebui să-și „justifice obiceiurile alimentare”.

Fekete a mai fost întrebat dacă după cele două sandvișuri de la prânz a consumat la cină două porții de paste sau dacă le-a împărțit cu partenera lui.

Deși inițial a negat, până la urmă a recunoscut că a împărțit mâncarea, plătită cu banii angajatorului, cu partenerul partenera lui și, în cele din urmă, a fost concediat.

Fekete s-a apărat spunând că nu era într-o perioadă foarte bună, că suferea pentru că o pierduse recent pe bunica lui și că era sub influența unor medicamente puternice când a răspuns la emailuri.

Judecătorul a ajuns la concluzia că demiterea lui a fost justă, întrucât Fekete nu a fost sincer de prima dată cu privire la cheltuielile efectuate.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri