Marşul celor un milion de măşti. Anonymous a scos în stradă milioane de oameni din întreaga lume

Data publicării:
Anony group

Cu feţele acoperite, mii de oameni au mărşăluit la Washington prin faţa clădirii Congresului american, până la Casa Albă. Manifestanţii au purtat pancarte cu sloganuri împotriva guvernelor şi corporaţiilor, pe care le acuză de încălcarea drepturilor omului.

„Nu le pasă de noi ce gândim noi, oamenii simpli. Este timpul să punem capăt acestui lucru. Este timpul să pornim o revoluţie”, au spus cei prezenţi.

Aceştia au amintit şi de scandalul interceptărilor ilegale, puse în seama Agenţiei Americane pentru Securitate.

„Ceea ce m-a adus aici în mod special este spionajul practicat de NSA asupra cetăţenilor americani. Americanii şi oamenii din întreaga lume sunt trataţi de parcă ar fi suspecţi”, a explicat unul dintre participanţi.

La Londra, sute de oameni s-au adunat în apropiere de Big Ben. În semn de protest faţă de politicile duse de guvernul conservator condus de David Cameron, manifestanţii au făcut un foc de tabără cu ajutorul facturilor de electricitate. Printre manifestanţi care au mărşăluit prin centrul Londrei s-a numărat şi celebrul actor Russel Brand.

Un protest cu mii de oameni a avut loc şi la Manila, în Filipine. Poliţiştii au blocat pentru scurt timp marșul, dar apoi le-au permis protestatarilor să ajungă în apropierea Casei Reprezentanților. Mişcări similare au avut loc şi în Olanda, la Amsterdam, precum şi în Australia, la Brisbane.

Un miting de solidaritate cu militanţii Anonymous a fost organizat şi la Bucureşti. Participanţii s-au strâns mai întâi în Piaţa Constituţiei, apoi au pornit spre Piaţa Universităţii, unde s-au oprit pe peluza din faţa Teatrului Naţional. Acolo, s-au alăturat mitingului şi câţiva manifestanţi care protestau faţă de proiectul de la Roşia Montană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri