Marşul comunităţii gay din Israel: peste 2500 de homosexuali au defilat vineri la Ierusalim, în ciuda contramanifestaţiei evreilor ultraortodocşi

Data publicării:
lgbt

Aproximativ 2500 de homosexuali au defilat vineri prin oraşul Ierusalim cu ocazia paradei anuale a comunităţii gay din Israel. În paralel cu spectacolul colorat, a fost organizat şi un protest al evreilor ultraortodocşi, care dezaprobă astfel de manifestări.

Miile de homosexuali şi lesbiene, alături de susţinătorii comunităţii gay, au mărşăluit pe străzile din Ierusalim, din centrul oraşului spre sediul Parlamentului israelian. Ei au cerut mai multe drepturi pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Reprezentanţii evreilor ultraortodocşi nu au fost încântaţi de manifestarea care s-a desfăşurat în Oraşul Sfânt. „Dacă oamenii vor ca Dumnezeu să fie aici şi Templul să fie refăcut, iar Mesia să vină, nu pot face lucruri de genul celora care au loc pe străzi acolo”, consideră ultraortodoxul Levi Isaac.

Cu ocazia contramanifestaţiei, poliţia israeliană a anunţat că a arestat trei evrei ultraortodocşi: un bărbat care a aruncat o petardă urât mirositoare şi două femei care purtau costume reprezentând un măgar şi o maimuţă.




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri