Militari francezi atacaţi în plină stradă cu un cuţit

Data publicării:
Cutit atac injunghiere - Guliver GettyImages-1

 

FOTO: Guliver/Getty Images

Soldaţii au fost atacaţi în timp ce patrulau prin faţa unui centru evreiesc, în cadrul dispozitivului de securitate instituit după atacurile teroriste de luna trecută. Un bărbat care avea asupra lui o geantă s-a apropiat şi a scos un cuţit. S-a năpustit asupra unui politist pe care l-a rănit grav la nivelul feţei. Alţi doi militari au fost răniţi în timp ce încerca să fugă.

„El a fost reţinut graţie unui localnic care trecea prin zonă şi a reuşit să îl imobilizeze, cu ajutorul unor muncitori şi al unui gardian public”, a spus Philippe Peradel, viceprimarul oraşului Nisa.

Nu mică le-a fost surpriza anchetatoriilor ajunşi la faţa locului când au descoperit că pe agresor îl cheamă Moussa Coulibaly. Are, deci, acelaşi nume de familie cu teroristul care a ucis o poliţistă şi patru cetăţeni de origine israeliană, luna trecută, în atentatele de la Paris. Surse apropiate anchetei spun că deocamdată nu se poate face o legătură între cei doi, dar Moussa Coulibaly s-ar fi aflat sub monitorizarea autorităţilor franceze după ce a fost expulzat săptămâna trecută din Turcia, tot din cauza unor suspiciuni de legături cu reţele teroriste.

„Este similar atacurilor pe care le-am văzut la Londra, tot asupra patrulelor de militari. În orice caz, nu este de neglijat faptul că ţinta atacului au fost militari aflaţi la datorie”, spune Philippe Peradel.

Atacul vine la câteva ore după ce, într-un nou clip de ameninţare la adresa Franţei, teroriştii grupării Statul Islamic cereau adepţilor să atace fără milă soldaţi şi poliţişti francezi. În aceeaşi filmare, jihadiştii avertizau că au mii de adepţi în Franţa, iar cu ajutorul acestora vor reuşi să se răzbune pe milioanele de oameni care au participat la Marşul Solidărităţii care a avut loc la Paris după atentatele de la începutul lunii ianuarie.

Iar aceasta nu este singura ameninţare venită la adresa Franţei. Un fost ministru pakistanez a anunțat luni că oferă o recompensă de 200.000 de dolari celui care îl va ucide pe noul redactor șef al publicației Charlie Hebdo. El şi-a motivat decizia prin faptul că nu poate tolera niciun atac la adresa Sfântului Profet. 

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a catalogat drept „un act criminal" atacul care a vizat trei militari francezi, în oraşul Nisa, relatează France3, citat de Mediafax.

Trei militari francezi au fost atacaţi în mod laş; îi vom apăra pe toţi cetăţenii francezi şi vom proteja teritoriul”, a promis președintele francez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri