Mitinguri pro și contra imigrației în Europa

Data publicării:
miting pro refugiati londra - GettyImages - 12 sept 15

A fost, aşadar, un apel general la solidaritate în vestul Europei, în timp ce în mai multe ţări din Est au avut loc manifestaţii antiimigraţie. Este vorba de Slovacia, Cehia şi Polonia, state care se opun cotelor obligatorii de refugiaţi, anunţate de preşedintele Comisiei Europene.

Marşurile au fost organizate cu două zile înainte de întâlnirea miniştrilor de Interne din Uniunea Europeană, care vor discuta problema imigraţiei. Ieri, preşedintele Consiliului European a anunţat că va convoca o întâlnire a şefilor de stat şi de guvern din UE dacă discuţiile dintre miniştrii de Interne nu vor duce la niciun rezultat.

Şi în acest context, oficialii din Ungaria au cerut astăzi Uniunii Europene să acorde trei miliarde de euro statelor vecine Siriei. Anunţul a fost făcut de premierul Viktor Orban într-un interviu pentru publicaţia Bild. Şeful guvernului de la Budapesta spune că suma ar ajuta Libanul, Iordania şi Turcia să gestioneze mai bine refugiaţii, care astfel nu ar mai avea motiv să vină în Europa. Între timp, Ungaria a mobilizat armata pentru a face faţă valului de refugiaţi şi a anunţat că, începând de marţi, imigranţii ilegali vor fi arestaţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri