Moarte groaznică pentru sute de oameni. Au fost înghițiți de noroi chiar în capitala statului Sierra Leone 

Data actualizării: Data publicării:
alunecari teren sierra leone - unicef
Foto: UNICEF Sierra Leone

Peste 300 de oameni au murit în Sierra Leone, din cauza inundaţiilor provocate de ploile puternice. Apele au adus cantități imense de noroi de pe versanţii muntelui de lângă capitala statului african şi au acoperit o suburbie. Peste 100 de case au fost distruse. Echipele de intervenţie se tem că bilanţul victimelor va creşte, pe măsură ce voluntarii dezgroapă clădiri dispărute sub noroi.

alunecari teren sierra leone - unicef
Foto: UNICEF Sierra Leone

Sururbia Regent a capitalei Freetown abia mai poate fi recunoscută. Străzile au fost acoperite cu noroi şi crengi, casele au fost transformate în ruine. Chiar şi clădiri cu două etaje au fost acoperite de mâl. Dezastrul s-a produs în timpul nopţii.

„Am găsit multe cadavre, până acum nu am scos pe nimeni în viaţă”, a declarat un polițist.

„Bilanţul este mare, dar nu pot să vă spun acum date precise”, a spus un oficial.

Localnicii care su scăpat cu viaţă au sărit în ajutorul echipelor de intervenţie şi au început să sape cu mâinile goale prin stratul gros de noroi. Mulţi sunt disperaţi să afle ceva despre soarta rudelor şi prietenilor din zona calamitată.

„Unele dintre casele de aici, barul, toate au fost măturate de apă, cu tot cu oameni”, a povestit un localnic.

Multe dintre cartierele sărace, de la periferia capitalei micului stat african, sunt aproape de nivelul mării. Nu au nici sisteme de canalizare, ceea ce creşte riscul de inundaţii în timpul sezonului ploios.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri