Moarte programată. Are 29 de ani şi ştie sigur că peste 21 de zile va muri

Data publicării:
sinucidere asistata

Atunci când afli că mai ai atât de puţin de trăit te gândeşti la tot ce trebuie să le spui celor pe care îi iubeşti”, spune femeia.

Brittany Maynard, în vârstă de 29 de ani, a primit în luna ianuarie un diagnostic necruţător: cancer cerebral.

„După ce m-am căsătorit am început să am dureri de cap şi erau foarte crunte şi nu le înţelegeam pentru că nu mai avusesem aşa ceva în viaţa mea. Chiar în timp ce eram diagnosticată, eu şi soţul meu încercam să ne facem o familie, ceea ce ne-a frânt inimile”, povestește tânăra.

După primele controale, doctorii i-au spus că mai are între trei şi şase ani de trăit. Situaţia s-a schimbat în momentul în care Brittany a fost operată pe creier, iar medicii au constatat că suferă de cea mai gravă formă de cancer cerebral. Atunci, femeia şi soţul ei s-au mutat în Oregon, un stat care permite sinuciderea asistată.

„Nu pot să vă spun ce uşurare este pentru mine că nu voi muri în felul în care mi s-a spus, că tumoarea cerebrală va pune stăpânire pe mine”, spune Brittany Maynard.

Tânăra a decis să nu treacă prin chinul lunilor de agonie şi a stabilit data la care se va sinucide asistat - 1 noiembrie.

Voi muri sus, în camera pe care o împart cu soţul meu, cu mama şi soţul meu alături. Voi muri paşnic cu muzica preferată pe fundal”, spune ea.

În ultimele luni de viaţă, Brittany a promovat dreptul de a muri în demnitate în diferite state americane. Totodată, tânăra a călătorit şi speră ca ultimele zile pe pământ să fie unele frumoase:

„Sper să mă bucur de câte zile mi-au mai rămas pe acest Pământ frumos şi să le petrec în natură pe cât de mult pot, înconjurată de cei pe care îi iubesc. Sper să mor paşnic. În viaţă trebuie să te asiguri că nu ratezi nimic, trăieşte clipa, ceea ce este important pentru tine, ce îţi pasă, ce contează .. urmăreşte-le şi uită restul”.     

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri