Momente de panică pentru pasagerii unui zbor către Londra. 5 răniți, în urma unor turbulențe neobișnuit de violente

Data publicării:
turbulente
Turbulențe ieșit din comun de violente au dus la rănirea a 5 persoane în timpul unui zbor dinspre Singapore înspre Londra. Foto: Profimedia Images

Cinci persoane au fost rănite, dintre care una a avut nevoie de operație, în timpul unui zbor dinspre Singapore către Londra, după ce avionul  a intrat într-o zonă cu turbulențe neobișnuit de violente.

Aeronava a căzut 300 de metri când a nimerit un gol de aer. Avionul s-a întors din drum și a aterizat de urgență la Singapore după incident.

Deși turbulențele sunt frecvente, oficialii companiei care opera zborul spun că severitatea în acest caz a fost neobișnuită și "obscenă", potrivit Channel News Asia.

Toate cele 5 persoane rănite făceau parte din echipajul de bord, iar una dintre ele s-a ales cu un picior rupt după ce a fost aruncată prin cabină.

Un incident similar a avut loc în 1997, când o femeie a murit într-un zbor tot deasupra Pacificului, după un picaj de numai 30 de metri, provocat tot de turbulențe severe.

Este foarte puțin probabil că astfel de fenomene să ducă și la prăbușirea avionului, însă revenirea la cel mai apropiat aeroport este necesară, pentru că astfel de căderi pot afecta structura de rezistență a aeronavei.

Oamenii de știință și experții din aviație spun că episoadele de turbulențe severă vor deveni tot mai frecvente, din cauza încălzirii globale. Practic, încălzirea planetei duce la schimbări ale vânturilor calde la înălțimi mari, care produc așa-numitele turbulențe de aer clar, aproape imposibil de depistat de către piloți, mai ales că nu apar nici pe radarele de vreme.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri