NATO a aprobat trimiterea rachetelor Patriot la granița Turciei cu Siria

Data publicării:
800px 20patriot 20system 202-36852

Turcia a cerut la zilele trecute ajutorul Alianței pentru a se proteja de un eventual atac al Siriei, iar că, sistemele de rachetă Patriot vor fi folosite doar în scop defensiv, informeazăBBC.

„NATO a aprobat suplimentarea capacităţilor de apărare aeriană ale Turciei în scopul asigurării apărării populaţiei şi teritoriului, precum şi pentru detensionarea crizei”, se anunţă într-un comunicat oficial.

La rândul său, Siria a anunțat că este exclusă utilizarea armelor chimice împotriva oamenilor săi.

Sistemele ar putea fi furnizate de Statele Unite, Germania sau Olanda, dar analașitii susțin că instalarea acestora ar dura chiar și câteva săptămâni.

Numeroase rachete şi obuze de mortieră lansate din Siria în cursul confruntărilor din această ţară au căzut în zone situate pe teritoriul Turciei.

Protestele reprimate violent şi confruntările armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad durează din martie 2011 în Siria. Se estimează că bilanţul victimelor este de peste 42.000 de morţi, iar aproximativ 2.5 milioane de sirieni au fost părăsit localitățile în care locuiau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri