Nestlé a închis una dintre fabricile sale de lapte praf pentru bebeluși, dând vina pe chinezii care nu mai fac destui copii

Data publicării:
bebeluși cu biberonul cu lapte
Numărul de nou-născuți în China a scăzut drastic de la în jur de 18 milioane pe an în 2016 până la mai puțin de 9 milioane în 2023. Foto: Profimedia Images

Nestlé plănuiește să închidă una dintre fabricile sale de lapte praf pentru nou-născuți, dând vina pe scăderea drastică a ratei natalității din China - un alt exemplu al consecințelor crizei demografice prin care trece țara, scrie CNN.

Cea mai mare companie din industria alimentară a declarat miercuri că va închide fabrica sa de lapte praf Wyeth Nutrition din Askeaton, un oraș din Irlanda, până în primul trimestru al anului 2026, dacă nu se găsește un cumpărător. Fabrica produce produse din lapte praf pentru sugari exclusiv pentru piețele din Asia.

Anunțul arată cum declinul populației chineze poate afecta firmele occidentale care vând produse și oferă servicii în China. Populația îmbătrânită a Chinei afectează deja creșterea economică a țării, iar politicienii se tem că o forță de muncă tot mai mică ar putea amenința stabilitatea economică și socială pe termen lung.

„Numărul de nou-născuți în China a scăzut drastic de la în jur de 18 milioane pe an în 2016 până la mai puțin de 9 milioane, cât se estimează pentru 2023”, a spus Nestlé. „Piața, care depindea în trecut de produsele din lapte praf importate, a cunoscut și o creștere rapidă a produselor produse local.”

Un centru de cercetare și dezvoltare Nestlé din cadrul fabricii va fi închis cu un an mai devreme. Operațiunile din ambele centre se vor muta în fabricile din China și Elveția.

Vânzările Nestlé din toată lumea au fost afectate anul acesta de creșterea prețurilor produselor sale, precum cafeaua Nescafé și batoanele de ciocolată KitKat.

Nestlé a mai anunțat și că a închis temporar o fabrică din Israel ca o „precauție”, dar că aceasta și-a reluat între timp activitatea.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri