O adolescentă a murit într-un accident de bungee jumping, din cauza unei neînțelegeri

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

O adolescentă olandeză a murit într-un accident de bungee jumping, după ce s-a aruncat în gol de pe un pod, fără să fie susținută de corzi. Tânăra a înțeles greșit ce îi spunea instructorul ei, care "vorbea foarte prost limba engleză", după cum se arată în dosarul deschis de polițiști, relateaă The Telegraph.

Vera Mol, în vârstă de 17 ani, a înțeles greșit când instructorul i-a spus "no jump" (nu sări) și a crezut că acesta i-a spus "now jump" (acum sari) și s-a aruncat în gol. Accidentul a avut loc în 2015, însă abia acum, instructorul este pus sub acuzare pentru moartea adolescentei.

Accidentul a avut loc în Spania, în regiunea Cantabria. Tânăra era legată cu hamurile, însă acestea nu erau fixate de nimic altceva, iar fata a căzut în gol zeci de metri. Pe lângă acuzațiile că nu s-a exprimat suficient de clar pentru a se face înțeles de adolescentă, instructorul spaniol este acuzat și că nu i-a cerut tinerei niciun act de identificare și i-a permis să facă bungee jumping, deși aceasta nu avea 18 ani, așa cum cere legea.

De asemenea, podul unde a avut loc accidentul nu ar trebui să fie folosit pentru bungee jumping, mai susțin procurorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri