Două persoane ucise şi cel puţin 18 persoane înjunghiate într-o staţie de autobuz de lângă Tokyo

Data actualizării: Data publicării:
injunghiere tokyo

Două persoane, printre care o elevă în vârstă de 12 ani, au fost ucise, iar alte 18 au fost rănite într-o stație de autobuz din orașul japonez Kawasaki, de către un bărbat înarmat cu două cuțite, potrivit BBC și The Guardian.

A doua persoană care a decedat în urma atacului este un bărbat în vârstă de 39 de ani. Autoritățile japoneze au anunțat că și atacatorul, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, a decedat după ce și-a provocat mai multe răni în zona gâtului, scrie MEDIAFAX.

Poliția niponă a informat că motivul atacului nu este cunoscut momentan.

Atacatorul a înjunghiat mai mulți elevi care se pregăteau să se urce într-un autobuz școlar într-o stație din oraș, iar ulterior a urcat în autobuz, unde și-a continuat atacul.

Aflat într-o vizită oficială la Tokyo, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis că se roagă pentru victime.

BBC notează că Japonia are una dintre cele mai scăzute rate ale infracționalității din lume, însă statul asiatic se confruntă în ultimii ani cu o serie de atacuri de acest tip.

Suspectul a fost reținut la fața locului și s-a rănit grav după ce s-a înjunghiat în gât, a informat televiziunea națională NHK.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul, probabil cu vârsta între 40-50 de ani, a început să înjunghie oamenii care așteptau într-o stație de autobuz şi apoi în autobuz. Două cuțite au fost găsite la faţa locului, a anunţat NHK.

Televiziunea japoneză a transmis că atacatorul reținut la locul crimei a murit, de asemenea.

"Am auzit țipând, apoi am văzut un bărbat care se afla în picioare cu câte un cuțit în fiecare mână", a declarat pentru NHK un martor neidentificat. "Apoi, acesta s-a prăbușit la pământ", a adăugat martorul.

Departamentul de pompieri din Kawasaki City a transmis că numărul răniților a ajuns la 19, inclusiv trei cu răni severe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri