O femeie acuzată că și-a ucis iubitul căutase pe Google cum să o facă. Ce s-a descoperit în telefonul ei

Data actualizării: Data publicării:
femeie arestata
O femeie a căutat pe Google: cum să-mi ucid iubitul cu toporul FOTO: Getty Images

O femeie de 34 de ani, din Sydney, Australia, a recunoscut că și-a omorât cu toporul iubitul cu care a avut o relație de lungă durată, dar foarte conflictuală și cu nenumărate incidente violente. Înainte de crimă, căutase temeinic pe Google informații despre metodă.

Anchetatorii au stabilit că femeia, care a fost trimisă în judecată, a căutat pe Google în ce parte a corpului trebuia să lovească cu toporul pentru a ucide pe cineva cu toporul, după care a chemat un taxi și s-a dus la un magazin să cumpere toporul, relatează The Guardian.

Crima a avut loc în septembrie 2020. La momentul respectiv, femeia nu se putea apropia de iubitul ei, pentru că avea un ordin de restricție după ce îl atacase cu un cuțit de măcelărie. La rândul său, bărbatul avea condamnări anterioare pentru violență domestică, după ce își agresase iubita.

Între timp, bărbatul s-a decis să încheie definitiv relația și începuse să se întâlnească cu altă femeie. Audiată fiind și ea în instanță, aceasta a declarat că suspecta îl hărțuia cu telefoane și mesaje, iar el i-a mărturisit că era speriat de ea. „M-a lovit cu maceta. E al dracului de sălbatică”, i-ar fi spus bărbatul.

Anterior crimei, suspecta s-a „documentat” temeinic pe Google pentru a descoperi cel mai ușor mod prin care putea să ucidă. A căutat de pe telefon, între altele, „poți ucide pe cineva cu apă fierbinte?” sau „este cu adevărat ușor să ucizi pe cineva cu un cuțit?”. După căutarea „ca să ucizi pe cineva cu toporul în ce parte a corpului trebuie să lovești” și-a ales metoda.

În după amiaza crimei, ea a chemat un taxi pentru a merge la un magazin de unelte și i-a spus șoferului să aștepte, iar ea s-a întors în scurt timp cu toporul. Mai târziu, ea a trimis mesaje unor apropiați în care spunea: „E posibil să auziți ceva la știri că s-ar putea să fiu în închisoare, nu mai rezist”.

Seara s-a dus la locuința fostului iubit și l-a lovit cu toporul până când l-a omorât, în timp ce acesta ce uita la ceva pe tabletă. Mai târziu, s-a dus la secția de poliție și a mărturisit crima, dar a spus mai multe minciuni, încercând să inducă ideea că ar fi fost în legitimă apărare.

Vineri, 28 octombrie, femeia a fost audiată din nou în instanță, în vederea stabilirii sentinței.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri