O femeie care s-a filmat mâncând șorici în Bali și a postat clipul pe TikTok a fost condamnată la 2 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu rochie decoltata
O femeie a fost condamnată la doi ani de închisoare în Indonezia pentru că a distribuit pe TikTok un videoclip în care a spus o rugăciune islamică după care a gustat carne de porc FOTO: TikTok/ Lina Mukherjee

O femeie a fost condamnată la doi ani de închisoare în Indonezia pentru că a distribuit pe TikTok un videoclip în care a spus o rugăciune islamică după care a gustat carne de porc, în timpul unei vizite în Bali.

Indonezianca Lina Lutfiawati, cunoscută drept Lina Mukherjee pe rețelele sociale, care este musulmană, a fost judecată săptămâna aceasta la tribunalul districtual Palembang de pe insula Sumatra. Femeia de 33 de ani a fost găsit vinovată de „distribuirea de informații care incită la ură împotriva persoanelor religioase și a unor grupuri religioase”, se arată în documentele instanței, citate de CNN.

Pe lângă pedeapsa de doi ani de închisoare, instanța a amendat-o cu 16.245 de dolari, o adevărată avere în țara în care salariul mediu anual este de aproximativ 4.300 de dolari. Pedeapsa cu închisoarea ar putea fi prelungită cu trei luni dacă femeia nu plătește amenda.

Vorbind cu presa indoneziană imediat după pronunțarea sentinței, Mukherjee s-a arătat șocată. „Știu că am greșit, dar chiar nu mă așteptam la această pedeapsă”, a spus ea pentru CNN Indonesia.

Indonezia este cea mai mare națiune musulmană din lume, unde 231 de milioane de oameni, adică cel puțin 93% din populația adultă, se declară musulmani.

Conservatorismul religios este tot mai accentuat în țară în ultimii ani, iar diverse grupuri care militează pentru drepturile civile avertizează că legile care condamnă blasfemia sunt „din ce în ce mai dure” împotriva minorităților religioase și a persoanelor suspectate că insultă islamul.

Carnea de porc este interzisă în islam, iar consumul acesteia rămâne un tabu în rândul musulmanilor indonezieni. Însă carnea este consumată de milioane de non-musulmani din țară, inclusiv de populația etnică chineză a țării, dar și de cei care trăiesc pe insula Bali, care sunt în majoritate hinduși.

Mukherjee, care se identifică ca fiind musulmană, are peste 2 milioane de urmăritori pe rețelele sociale.

S-a făcut cunoscută prin videoclipuri în care testează diverse preparate culinare. În luna martie, fiind în vizită pe insula Bali, ea s-a filmat stând la o masă și recitând o rugăciune islamică, după care a testat un fel de mâncare specific pentru Bali, care include și șorici crocant.

Videoclipul a fost vizualizat de milioane de ori și a ajuns și în vizorul unor grupuri religioase și astfel a ajuns să fie acuzată de blasfemie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri