O femeie din Japonia a sunat la urgență de 2.761 de ori, pentru că se simțea singură. După câteva avertismente, femeia a fost arestată

Data actualizării: Data publicării:
o femeie asiatica tine un smartphone in mana
O femeie din Japonia a sunat la urgență de 2.761 de ori Sursă foto: Profimedia Images

O femeie în vârstă de 51 de ani a recurs la un gest extrem din cauza singurătății: a făcut 2.761 de apeluri de urgență false, iar după ce a fost arestată aceasta le-a spus anchetatorilor că era singură și dorea atenție, potrivit publicației japoneze The Mainichi.

Hiroko Hatagami este șomeră și locuiește în orașul Matsudo din Chiba, Japonia. Aceasta a fost arestată joi cu suspiciunea că a obstrucționat operațiunile unui departament local de pompieri.

Poliția Prefecturală Chiba a acuzat-o pe Hatagami că a efectuat în mod repetat apeluri de urgență prin telefonul mobil și prin alte mijloace, atât din casa ei, cât și din alte locații din cartier. Unele dintre apeluri se învârteau în jurul unor probleme de sănătate fabricate, femeia acuzând dureri de stomac severe, inventând supradoze și raportând tot felul de alte dureri închipuite.

Între august 2020 și mai 2023, ea a cerut în mod repetat Departamentului de Pompieri Matsudo să trimită ambulanțe, ca apoi să refuze asistența medicală la sosirea lor sau să refuze complet apelurile.

Atât pompierii, cât și secția de poliție au avertizat-o pe Hatagami să nu mai facă apeluri false, dar ea a continuat. Până la urmă, Departamentul serviciilor de urgență a depus un raport la poliție pe 20 iunie, anul acesta, care a dus apoi la arestarea ei.

Femeia a recunoscut acuzațiile, spunând anchetatorilor că a făcut-o pentru că și-a dorit companie:

„Eram singură și voiam ca cineva să mă asculte și să-mi acorde atenție.”

Nu este prima dată când o femeie este arestată în Japonia pentru că a făcut mii de apeluri false la departamentele de urgență.

În 2013, poliția japoneză a arestat o altă femeie pentru că i-a sunat de peste 15.000 de ori într-o perioadă de șase luni. Ea a reușit atunci chiar performanța de a suna și de 927 de ori într-o singură zi, până când a ajuns la închisoare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri