O girafă dintr-o grădină zoologică din New York a murit după ce și-a rupt gâtul în gard

Data publicării:
familie de girafe
Parker (foto dreapta) era tatăl unui pui care s-a născut în primăvara anului trecut FOTO: Seneca Park Zoo

O girafă de la o grădină zoologică din New York a murit după ce și-a fracturat gâtul în gard, reprezentanții acesteia descriind incidentul drept „un accident fără precedent”.

Parker, o girafă masai (subspecie din Africa de Est) în vârstă de 6 ani, a rămas blocat cu gâtul în poarta de la țarcul său și a soferit o fractură, accidentul tragic petrecându-se la Seneca Park Zoo din Rochester, nordul statului New York, potrivit USA Today.

330309323_961509331487120_1926756281366765017_n
Parker, o girafă masai (subspecie din Africa de Est) în vârstă de 6 ani, a rămas blocat cu gâtul în poarta de la țarcul său FOTO: Facebook/ Seneca Park Zoo

Duminică dimineața, medicii veterinari au intervenit imediat după ce a fost găsită girafa, însă nu au reușit să o salveze.

Grădina zoologică a precizat că Parker și-a rupt gâtul în timp ce încerca să se elibereze din gard. Moartea lui Parker a fost anunțată marți de parcul zoo și într-o postare pe Facebook.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții parcului au spus că un astfel de incident nu s-a înregistrat niciodată la vreo zoo sau în alte incinte unde au fost utilizate garduri și porți de același fel. De asemenea, reprezentanții au spus că s-au luat măsuri pentru modificarea structurii porții pentru a fi prevenite alte incidente.

„Posibilitatea producerii unui astfel de eveniment nu a fost prevăzută. Structura porții, care a fost instalată în 2018, este standard pentru incintele cu girafe, acestea fiind folosite în grădini zoologice acreditate din întreaga țară”, a declarat administratorul Seneca Park Zoo, Steve Lacy.

Parker se afla la această grădină zoologică din 2018, fiind adus de la un alt parc din Santa Barbara. Aici îi țineau companie două femele, iar cu una din ele a făcut un pui care s-a născut în primăvara anului trecut.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri