O grădină zoologică a încercat 10 ani să convingă doi urși panda să se împerecheze. S-a întâmplat abia după ce locul a fost închis

Data publicării:
Andrew Jackson
Foto: Hulton Archive/Getty Images

O grădină zoologică din Hong Kong a încercat vreme de 10 ani să convingă doi urși panda să se împerecheze în captivitate, însă acest lucru s-a produs abia după ce locul a fost închis din cauza pandemiei, informează CNN.

Ying Ying și Le Le trăiesc de mulți ani la grădina zoologică Ocean Park din Hong Kong. Angajații au anunțat luni că, după 10 ani în care au încercat pe cei doi urși panda să se împerecheze în captivitate, misiunea a fost îndeplinită.

"Șansa de sarcină este mult mai mare decât în cazul inseminării artificiale", a declarat Michael Boos, director executiv la Ocean Park, într-un comunicat lansat de grădina zoologică.

Din cauza epidemiei, gradina zoologică a fost închisă pentru vizitatori încă din luna ianuarie. Angajații au observat ulterior schimbări de comportament la cei doi urși panda, tipice sezonului de împerechere, care durează din martie în mai.

"De la finalul lunii martie, Ying Ying a petrecut mai mult timp jucându-se în apă, în timp ce Le Le își marca teritoriul și căuta mirosul lui Ying Ying", scrie în comunicat.

Nu se știe deocamdată dacă Ying Ying este însărcinată, însă personalul grădinii zoologice monitorizează situația îndeaproape. Perioada de gestație la urșii panda gigantici durează între 72 și 324 de zile.

"Semnele sarcinii ar trebui să apară la finalul lunii iunie, însă este posibil și ca Ying Ying să aibă o pseudo-sarcină", a mai spus Michael Boos.

Urșii panda sunt considerați o specie vulnerabilă, ultima etapă înainte de a deveni o specie pe cale de dispariție. Mai există doar 1.800 de urși panda în habitatul lor natural.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri