O tânără britanică a murit în timpul unei operații estetice, într-o clinică din Turcia. Medicii nu i-au explicat riscurile

Data actualizării: Data publicării:
tanara cu caciula roz
Melissa Kerr, de 31 de ani, a murit în timpul unei intervenții estetice într-un spital privat din Istanbul FOTO: Facebook

O femeie din Marea Britanie a murit în timpul unei operații de „lifting brazilian” (de modelare a feselor) realizată la o clinică din Turcia, pe care a decis să o dacă deși i s-au oferit „informații limitate” legate de riscuri, potrivit unei anchete.

Melissa Kerr, de 31 de ani, a mers la un spital privat din Istanbul pentru procedură, a declarat medicul legist din Norfolk, Jacqueline Lake.

Tânăra, care făcuse o operație de mărire a sânilor cu un deceniu înainte fără a avea complicații, a murit pe 19 noiembrie 2022 în spitalul Medicana Kadikoy în ziua intervenției chirurgicale, care constă în recoltarea de grăsime dintr-o altă parte a corpului, care apoi este injectată în fese.

Decesul a survenit după ce grăsimea injectată a intrat într-o venă și i-a blocat artera pulmonară, cauza morții fiind tromboembolism pulmonar, potrivit The Independent.

Chirurgul plastician Simon Withey, căruia i s-a cerut să analizeze cazul și să pregătească un raport pentru anchetă în calitate de martor expert, a spus că rata mortalității asociată cu liftingurile braziliene este „probabil mai mare de 1 la 4.000”.

Medicul a mai spus că este „foarte posibil” ca Melissa Kerr să fi renunțat la intervenție dacă i s-ar fi explicat foarte clar care sunt riscurile procedurii.

Într-o conversație purtată pe WhatsApp între Melissa Kerr și un angajat al spitalului, înainte ca aceasta să plece în Turcia, femeia a transmis că a aranjat ca plata pentru intervenție, de 3.200 de lire sterline, să fie făcută în numerar.

De asemenea, ea a cerut de patru ori să vadă fotografii cu paciente care au făcut aceeași operație, însă nu se știe dacă le-a primit.

Din aceeași conversație rezultă că femeia era „un pic neliniștită” din cauza operației pe care urma să o facă.

„Doamna Kerr nu a fost văzută de un chirurg sau de un clinician înainte de procedură și a fost supusă unei evaluări limitate înainte de intervenție. De asemenea, a primit informații limitate cu privire la riscurile și rata mortalității asociate cu această procedură”, a spus medicul legist Jacqueline Lake.

Lake a mai spus că va face un apel către autorități și va transmite îngrijorarea că oamenii nu sunt conștienți de riscurile la care se expun atunci când fac operații estetice în străinătate.

Legistul a mai spus că numărul de pacienți care au murit în situații similare este destul de mare.

„A existat o alertă internațională pentru chirurgi cu privire la rata ridicată a mortalității asociată cu această procedură”, a spus Lake.„Sunt îngrijorată că pacienții nu sunt informați cu privire la riscurile sau rata mortalității asociate cu o astfel de intervenție chirurgicală. Nu am nicio autoritate asupra spitalelor din Turcia și, de asemenea, cred că guvernul Regatului Unit nu are control asupra a ceea ce se întâmplă în alte țări”, a mai precizat medicul.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri