O zebră a fost ucisă de poliția americană după ce și-a atacat stăpânul

Data publicării:
zebra
Sursa foto: captură video WSYX ABC 6 / YouTube

Poliția din statul american Ohio a împușcat și ucis o zebră care își mușcase stăpânul și a fost agresivă la adresa ofițerilor de poliție, au anunțat autoritățile locale citate de BBC.

Polițiștii au mers duminică la locuința bărbatului din Circleville, Ohio, după ce acesta a sunat și a spus că "mâna i-a fost smulsă de o zebră".

Stăpânul a fost găsit culcat la pământ pe câmp, cu mâna mușcată, însă atașată de corp.

Potrivit Biroului șerifului din comitatul Pickaway, odată ajunși la fața locului, un ofițer de poliție a încercat să împiedice zebra să ajungă la bărbatul rănit, parcând autospeciala între zebră și rănit, însă zebra a atacat și lovit ușa de pe partea șoferului. Apoi, polițistul a încercat să gonească zebra cu claxonul și sirena, pentru a-l putea ajuta pe rănit, însă aceste măsuri au funcționat doar temporar.

În tip ce îl urcau pe rănit în ambulanță, zebra a revenit. Familia care deținea zebra le-a spus ofițerilor de poliție că au permisiunea să împuște zebra dacă se apropie din nou.

Imaginile surprinse de camera de filmare a unui ofițer arată zebra îndreptându-se spre polițiști înainte ca unul dintre aceștia să tragă un foc de armă și să o ucidă, relatează televiziunea locală WBNS.

Motivul agresivității zebrei rămâne neclar, însă autoritățile cred că era un mascul care încerca să protejeze femelele de zebră care se aflau pe câmp.

Bărbatul rănit ar urma să se recupereze complet.

Zebrele nu sunt considerate animale sălbatice și periculoase de către autoritățile statului Ohio și pot fi deținut ca animale de companie.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri