Oficial: NATO, pregătit în cazul unui război cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
fallon

NATO este pregătit de un eventual război cu Rusia, dă asigurări ministrul britanic al Apărării. Michael Fallon a insistat asupra faptului că Alianţa Nord-Atlantică este una defensivă, dar asta nu însemană că nu este pregătită să facă faţă unor provocări ofensive. Oficialul britanic este convins şi că la acest front comun împotriva Rusiei vor participa şi Statele Unite - chiar şi cu Donald Trump la Casa Albă - pentru că Washingtonul întotdeauna a ţinut piept Moscovei.

Am văzut aviaţie cu rază largă de acţiune, bombardierele ruse zburând în apropiere de graniţa noastră aeriană. Am văzut mai multă activitate a submarinelor, am văzut manevre la frontiera statelor baltice şi de-a lungul graniţei cu Polonia, am văzut o intensificare a activităţii maritime în Marea Baltică. Am avut acestă flotilă navigând prin Canalul Mânecii.Eu cred că Putin pune la încercare Alianţa şi noi trebuie să răspundem. Trebuie să fim foarte clari: NATO este o alianţă defensivă, dar în egală măsură este pregătită să vină în apărarea membrilor care se simt vulnerabili, mai ales pe flancul estic”, a declarat Michael Fallon.

„Vom desfăşura trupe în Estonia, suplimentăm numărul trupelor din Polonia, iar anul viitor vom trimite avioane de vânătoare Typhoon în România pentru a ajuta la asigurarea securităţii la Marea Neagră”, a adăugat ministrul britanic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri