Oracle intră în cursa pentru cumpărarea operațiunilor TikTok din SUA

Data publicării:
o fata tine in mana un telefon pe care ruleaza aplicatia tiktok
Aplicația TikTok este deținută de compania chineză ByteDance. Foto: Profimedia Images

Oracle intră în cursa pentru preluarea operaţiunilor din Statele Unite ale reţelei TikTok, după ce Donald Trump a dat companiei chineze 90 de zile pentru vânzare. Reţeaua socială deţinută de ByteDance ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în Statele Unite. De mai multe luni, președintele american acuză platforma TikTok că fură date ale utilizatorilor americani în beneficiul regimului de la Beijing, însă compania chineză care deține platforma neagă toate acuzațiile.

Grupul american Oracle a început discuțiile cu proprietarul chinez al reţelei sociale. Iar compania ia în calcul preluarea operaţiunilor atât în Statele Unite, cât și în Canada, Australia şi Noua Zeelandă, potrivit Financial Times.

Însă și alți giganți americani sunt interesați de aplicația chineză. Și, deși intarea Oracle în cursă oferă o alternativă la oferta făcută de Microsoft, aceasta conduce în prezent cursa pentru preluarea TikTok. Iar aceasta este interesată şi de activităţile din alte ţări, în special din Europa și India, unde aplicația a fost interzisă de premier. Însă compania chineză a anunțat că refuză să vândă și alte active în afară de cele pe care este nevoită să le vândă.

Și Twitter a demarat discuții pentru preluarea TikTok, însă a fost pusă sub semnul întrebării capacitatea financiară a companiei americane în această afacere.

În contextul unui război comercial între Statele Unite și China, președintele american consideră TikTok o amenințare în ceea ce privește securitatea națională. Iar Donald Trump are și susținători în acest sens. Printre aceștia se numără unul dintre cei mai bogați oameni din lume, care, la începutul acestui an, a găzduit chiar o strângere de fonduri pentru liderul american.

Și, deși liderul american a oferit un termen-limită chinezilor de la ByteDance, până acum nu este clar care dintre cei doi candidați care se întrec să cumpere TikTok este preferat de Casa Albă.

Însă, indiferent care companie va câștiga cursa, va întâmpina numeroase dificultăți precum separarea tehnologiei aplicației de cea a companiei chineze care o deține în prezent. De asemenea, nu se știe cât va avea de câștigat compania americană în urma acestei achiziții.

Până în prezent, ByteDance nu a făcut public un preț, însă TikTok a devenit cel mai valoros start up din lume, estimat la peste 100 de miliarde dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri