Părinții unui bărbat care a murit într-un accident în Marele Canion vor primi 100 de milioane de dolari

Data publicării:
Marele Canion din SUA
Marele Canion din SUA: Foto; Profimedia

Părinții unui bărbat din Marea Britanie care a murit într-un accident de elicopter în Marele Canion din SUA vor primi o despăgubire de 100 de milioane de dolari (79 milioane de lire sterline), informează BBC.

Jonathan Udall, în vârstă de 31 de ani, era unul dintre cei cinci britanici care au murit după ce elicopterul lor s-a prăbușit în februarie 2018. La bord se mai aflau soția lui, Ellie Milward, și încă trei prieteni.

Udall a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului și a murit după 12 zile în spital. Soția lui a murit câteva zile mai târziu, tot din cauza arsurilor. Ceilalți trei prieteni au murit în accidentul aeronautic.

Părinții lui Jonathan Udall au intentat un proces, spunând fiul lor ar fi putut să supraviețuiasă dacă aeronava era prevăzută cu sisteme care să împiedice declanșarea incendiului.

Cei cinci britanici se aflau într-un elicopter Airbus EC130 B4 și aeronava a început să se învârtă necontrolat și s-a prăbușit în timpul aterizării.

Avocații părinților lui Jonathan Udall au acuzat producătorul francez Airbus și operatorul Papillon Airways de neglijență, întrucât nu prevăzut aeronava cu un rezervor de combustibil rezistent la șocuri. Totodată, avocații lui susținut că Jonathan Udall nu ar fi suferit arsurile severe dacă acest sistem era instalat.

Printr-o înțelegere aprobată de un judecător din statul Nevada, companiile au acceptat să plătească familiei Udall suma totală de 100 de milioane de dolari - 75 Airbus și 25 Papillon Airways.

Un raport al autorităților aviatice din SUA a concluzionat în 2021 că accidentul a fost cel mai probabil cauzat de pierderea controlului în urma unei rafale puternice de vânt.

Pilotul, Scott Booth, a supraviețuit, însă i-au fost amputate ambele picioare. El le-a declarat atunci anchetatorilor că elicopterul a început să se învârtă necontrolat după ce a o fost lovit de "o rafală violentă de vânt".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri