Pariul lui Elon Musk cu un stat: Instalează o rețea electrică nouă în 100 de zile, altfel totul e gratis

Data actualizării: Data publicării:
musk

Australia de Sud, unul dintre statele Australiei, se confruntă cu o criză energetică majoră - din cauza căldurii consumul a crescut, prețurile au crescut și ele și guvernul e nevoit să întrerupă frecvent alimentarea cu energie electrică deoarece producția nu face față consumului. Fondatorul Tesla spune că poate ajuta statul australian construi o fermă de baterii de stocare de 100MW  în termen de 100 de zile, altfel va furniza sistemul gratuit.

elon musk GettyImages-490597838 1

Elon Musk, fondatorul miliardar al gigantului auto electric Tesla lansează o provocare inedită pentru guvernul statului Australia de Sud și pentru guvernul federal australian: poate rezolva problemele energetice ale statului prin construirea și instalarea unui sistem de baterii de stocare de 100MW în termen de 100 de zile, altfel, totul este gratuit.

Joi, Lyndon Rive, vicepreședintele pentru produsele energetice a declarat că Tesla ar putea instala sistemul de stocare de 100-300 megawați oră care ar fi necesar pentru a rezolva criza de energie care a provocat creșteri ale prețurilor și întreruperi ale furnizării de electricitate. Grație noii fabrici de producție din Nevada, Rive spune că Tesla ar putea instala sistemul în 100 de zile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mike Cannon-Brookes, co-fondatorul australian al startup-ului Atlassian l-a întrebat pe Elon Musk pe Twitter dacă Tesla are cu adevărat posibilitatea de a instala sistemul și dacă declarația lui Rive a fost serioasă. Musk a răspuns că „Tesla ar putea face acest lucru în 100 de zile de la semnarea contractului, sau furnizează sistemul gratuit”, adăugând: „E suficient de serios pentru tine?”. 

Senatorul partidului Verzilor Sarah Hanson-Young a intervenit și ea în dialogul celor doi și l-a invitat pe Musk la o discuție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri