"Pastilele jihadiste", medicamentele care îi ajută pe teroriști să comită atrocități fără să aibă regrete

Data publicării:
tramadol

Poliția olandeză a descoperit un laborator de medicamente în care era fabricată o pastilă care este foarte populară printre militanții extremiști. Autoritățile caută acum doi suspecți, care sunt bănuiți că ar fi pus pe picioare laboratorul, relatează BBC News.

Polițiștii suspectează că pastilele numite Captagon ar fi urmat să ajungă în Orientul Mijlociu. Ingredientul principal din Captagon este amfetamina, la care se adaugă și alte substanțe cu efect stimulant, precum cofeina.

Vânzarea acestor pastile le aduce jihadiștilor venituri de milioane de dolari. Captagonul este un stimulant care le scade militanților inhibițiile față de acte violente și îi ajută să rămână într-o stare alertă mai mult timp.

Între timp, și poliția din Italia a descoperit 37.5 milioane de pastile "tramadol", și acestea folosite de islamiști. Tramadolul este un drog sintetic, cu rol analgezic, pe care luptătorii extremiști îl folosesc drept stimulant și pentru a-și crește rezistența la stres. Drogul este utilizat în special de gruparea teroristă Boko Haram, din Nigeria, și se crede că a jucat un rol important în "atrocitățile comise de islamiști".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri