Proprietarul unui restaurant italian, deschis non-stop înainte de pandemie, a găsit o scăpare în normele legale în curs în această perioadă, care prevăd că toate localurile publice se închid la miezul nopții, astfel că funcționează aproape ca și înainte. Mai exact, omul a descoperit că în normele respective nu este prevăzută nicăieri ora de deschidere.
Prin urmare, Aldo Manoieri, proprietarul localului din Catanzaro Lido, Calabria, pune lacătul pe ușă la ora 12:00 noaptea fix, dar redeschide după 15 minute. „Premierul Conte și super-miniștrii săi absolvenți nu s-au gândit că, pe lângă ora de închidere, mai există și una de redeschidere”, spune Aldo Manoieri, potrivit TGCOM24.
Aldo Manoieri a devenit vedetă pe rețelele de socializare pentru că a „ridiculizat” restricțiile instituite pe timp de noapte.
Pe data de 14 octombrie, atunci când au intrat în vigoare, Manoieri a închis restaurantul la miezul nopții și l-a redeschis 15 minute mai târziu. Polițiștii care au intervenit au fost de acord cu el.
„Am închis la miezul nopții și le-am dovedit acest lucru polițiștilor care patrulau în zonă pentru a verifica punerea în aplicare a ordonanței, dar informațiile despre momentul în care o afacere poate fi redeschisă nu erau incluse în actul normativ", a declarat proprietarul restaurantului pentru presa locală.
Bărbatul a mai spus că, deocamdată, atâta vreme cât legislația nu este clară, va continua să redeschidă restaurantul la 00:15.
Povestea lui s-a viralizat, iar opinia publică s-a împărțit. În timp ce unii îl consideră un erou, ba chiar i-au urmat exemplul și au procedat similar cu localurile lor, cei mai mulți spun că este un pericol pentru sănătatea publică. Acum, toată lumea se află în așteptarea unor norme mai clare.
Andrea Ferrari, proprietarul barului Mavit din fața gării centrale din Bologna, aplică aproximativ aceeași rețetă. La miezul nopții își închide localul timp de o oră, perioadă în care face curățenie și dezinfectează, iar la ora 1:00 îl redeschide.
Editor : D.C.