Polițiștii din SUA au crezut că au rezolvat, în sfârșit, o crimă, după mai bine de 50 de ani, însă suspectul a murit înainte de proces

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu o adolescenta si un barbat în vârstă, cu ochelari
Julie Ann Hanson și Barry Lee Whelpley FOTO: Naperville Police

Un bărbat arestat la 50 de ani după ce ar fi omorât o fată a murit în weekend, în spatele gratiilor, înainte de a fi judecat pentru fapta de care era acuzat.

Barry Lee Whelpley, de 79 de ani, a fost acuzat că în 1972 a ucis-o pe Julie Ann Hanson, care avea atunci 15 ani. Whelpley a fost arestat în 2021, dar încă nu fusese judecat, astfel că rudele fetei ucise nu vor afla niciodată dacă el ar fi fost găsit vinovat de faptă.

La doi ani și jumătate după arestarea arestarea sa, termenul de judecată încă nu fusese stabilit, din cauza unor obstacole de care s-au lovit anchetatorii în decursul documentării cazului. Iar în aceste condiții procesul nu va mai avea loc niciodată.

Barry Lee Whelpley a fost găsit fără viață în celula lui și, cel mai probabil, moartea a fost din cauze naturale, potrivit CBS News.

Pe data de 8 iulie 1972, Julie Ann Hanson, de 15 ani, care locuia împreună cu familia în apropiere de Chicago, a împrumutat bicicleta fratelui ei și a plecat să se plimbe, dar nu s-a mai întors niciodată acasă.

Cadavrul ei a fost găsit mai târziu în aceeași zi, într-un lan de porumb. În apropierea trupului a fost găsită și bicicleta. Poliția a spus că fata fusese agresată sexual și înjunghiată de 36 de ori.

Timp de aproape 50 de ani, cazul a rămas rămas nerezolvat.

Dar în 2021, când detectivii din Naperville au menționat cazul la o întâlnire a experților în criminalistică, ancheta a fost reluată, dar de această dată au fost utilizate metodele criminalistice moderne. ADN-ul i-a condus pe polițiști la Whelpley, un sudor pensionar din Minneapolis.

Însă polițiștii au făcut o greșeală, înregistrând cu o cameră portabilă o conversație privată dintre inculpat și soția lui, în casa lor. Pentru că acest lucru a încălcat procedurile din Illinois, un judecător a respins și filmările legale realizate cu aceeași cameră, lucru care a întârziat procesul.

Whelpley a fost găsit mort în celula lui vineri dimineață, înainte ca un juriu să poate decide dacă a fost vinovat pentru moartea lui Julie Hanson.

Dacă ar fi trăit, Julie ar împlinit luna aceasta 67 de ani.

Whelpley ar fi murit în urma unui atac de cord, au declarat surse apropiate cazului pentru CBS.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri