Polonia este pregătită să reintroducă la rândul său controalele la frontieră

Data publicării:
GettyImages-488166400

Foto: Gulliver/GettyImages 

Imediat ce voi primi o notificare privind existența vreunei amenințări (la adresa securității granițelor), Polonia va reintroduce controalele la frontieră”, a declarat șefa guvernului de la Varșovia. 

Pe de altă parte, Ewa Kopacz a afirmat că i-a transmis președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că Polonia nu va fi de acord cu impunerea de cote obligatorii de refugiați și cere o întărire a controalelor la frontierele externe ale UE. 

„Vom accepta numai câți refugiați ne permitem, nici unul în plus sau în minus”, a spus ea. 

Aceste declarații privind reintroducerea controalelor la frontierele Poloniei vin după ce țări precum Germania, Austria și Slovacia au anunțat deja luarea unor astfel de măsuri, în fața valului masiv de refugiați.

Potrivit Ministerului de Interne slovac, 220 de polițiști suplimentari vor fi trimiși la graniță, pentru a ajuta forțele de frontieră deja existente. Bratislava susține că monitorizează situația și este în contact cu autoritățile din țările vecine, Austria, Ungaria și Cehia.

Tot astăzi, Belgia va lua „cu siguranță în considerare” închiderea temporară a frontierelor pentru refugiați, a declarat secretarul de stat pentru azil și migrație, Theo Francken, într-un interviu difuzat luni de postul belgian de radio.

Pe același subiect:

EXODUL REFUGIAȚILOR. Uniunea Europeană va recurge la forță militară împotriva traficanților din Mediterana

Ungaria cere forță comună la granița UE, Austria mobilizează armata la frontieră

Klaus Iohannis, dialog cu președintele CE: România respinge cotele obligatorii de refugiați

MAE: Un stat UE nu poate fi penalizat pentru că nu are capacitatea de a găzdui imigranți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri