Poroşenko: o invazie rusă în Ucraina nu poate fi exclusă

Data publicării:
petro porosenko - fb 2 1

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a avertizat că o invazie rusă în Ucraina nu poate fi exclusă, dar devine din ce în ce mai dificil să obţină ajutorul occidentalilor pentru a face faţă acestei ameninţări, relatează AFP, citat de News.ro.

petro porosenko - fb 2 1

„Ucraina va avea nevoie în continuare de o susţinere internaţională puternică în lupta sa împotriva agresiunii ruse”, a spus Poroşenko la întoarcerea parlamentarilor din vacanţă.

„Însă asigurarea acestei susţineri devine din ce în ce mai dificilă pentru diplomaţii noştri, din cauza unei divergenţe la nivelul obiectivelor şi al unor factori subiectivi”, a adăugat el.

Poroşenko şi-a exprimat îngrijorarea că unele probleme din Europa, precum criza migratorie sau atentatele, vor duce la ascensiunea la putere a partidelor politice mai predispuse la un compromis cu Kremlinul.

„Europa vorbeşte în continuare cu o singură voce, dar sunt şi ţări unde accentul rusesc este deja prea puternic”, a avertizat el.

Tensiunile dintre Ucraina şi Rusia s-au accentuat în luna august, când Moscova a acuzat Kievul de incursiuni armate în Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri