Povestea adolescentului român dispărut în Italia, regăsit de familie după 8 ani: „Nu mai speram”

Data actualizării: Data publicării:
Adolescent român dispărut în Italia
Adolescent român dispărut în Italia, regăsit după 8 ani FOTO: Corriere della Sera

Mihai Fernando Vasile, care a dispărut în Italia, în urmă cu 8 ani, a fost găsit acum la Genova, după ce familia a făcut un ultim apel prin intermediul unei emisiuni tv.

Mihai a dispărut în 2012, după ce a plecat școala. Avea atunci 16 ani, iar acum a împlinit 24. Înainte să dispară, a mai plecat de acasă de câteva ori, dar s-a întors. „Nu am vrut să ajung în grija asistenților sociali”, a explicat el acum, spunând că, în 2012, mama lui, care între timp s-a întors în România, avea o situație foarte dificilă în Italia, relatează Corriere della Sera.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anul acesta, la mijlocul lunii iunie, cele două mătuși rămase în Italia, au făcut un ultim apel, înainte ca nepotul lor să devină doar o amintire. Ramona și Lina s-au adresat realizatorilor unei emisiuni foarte populare în Italia, „Chi l’ha visto?”, despre persoane dispărute. După câteva zile, Mihai a fost găsit la Genova. „Nu mai speram”, au spus ele două femei. Nu se știe foarte clar ce a făcut în toată această perioadă, însă, cel mai probabil, a trăit din mila publică.

„Vă rog, nu vreau să vorbesc cu nimeni. Nu vreau să fiu celebru, nu vreau să apar la televizor. Sunt bine aici”, a declarat Mihai pentru realizatorii emisiunii prin intermediul emisiunii care l-a găsit. S-a îmbrățișat apoi cu cele două mătuși.

Mihai este aul adult și va decide ce va face în continuare. Deși a trăit greu, muncind cu ziua sau cerșind, ușor și-a construit o viață a lui: are o iubită și, de curând, și o locuință. În tot acest timp nu a avut probleme cu legea, nu a consumat alcool sau droguri.

Deocamdată, familia este mulțumită ă Mihai este în viață, deși nu se știe dacă acesta va dori să reia legătura cu rudele lui.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri