Premierul spaniol este acuzat de corupţie. Mariano Rajoy ar fi primit fonduri ilicite

Data publicării:
1022013 20rajoy-47050

Cazul Barcenas a stârnit o adevărată furtună politică în Spania. Pentru prima oară, în centrul acestui scandal, declanşat de fostul trezorier al Partidului Popular, apare şi numele premierul Mariano Rajoy. Până acum toţi liderii acestei formaţiuni au negat că ar fi primit vreodată bani, într-un mod organizat, de la trezorierul partidului.

Cotidianul „El Pais” a prezentat pe prima sa pagina extrase extrem de clare din care se poate vedea ca Mariano Rajoy apare sub diferite prescurtări sau combinații ale numelui său, ca unul dintre politicienii care încasa în mod curent sume ce depășesc 10.000 de euro. Conform acestor extrase din contabilitate, premierul spaniol ar fi primit anual plăţi extra de 25.200 de euro timp de 11 ani.

Fostul trezorier al partidului popular este anchetat de justiţie pentru deţinerea a 25 de milioane de euro în conturi din Elveţia. Acum el trebuie să justifice aceşti bani. Mai mult, el a fost unul dintre principalii beneficiari ai amnistiei fiscale de anul trecut. Spaniolii sunt revoltaţi şi cer demisia premierului Marioano Rajoy.

Mi se pare o neruşinare, să vedem dacă această ţară se mai schimbă. Cu un astfel de prim-ministru nu putem sta în Europa. Avem nevoie de ajutorul europenilor să putem curăţa tot acest gunoi, pentru că Europa se bazează pe valori, iar aici nu avem valori”, a declarat un locuitor din Madrid corespondentului Digi24.

Premierul spaniol a respins acuzaţiile şi a spus că se gândeşte să dea în judecată cotidianul „El Pais” şi alte publicaţii care îl critică în mod nefondat. Scandalul de corupţie are loc într-un moment în care şomajul din Spania este la un nivel-record, iar populaţia este din ce în ce mai săracă din cauza măsurilor de austeritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri