„Presupuse rămăşiţe umane” au fost recuperate de pe fundul oceanului, unde s-a scufundat submersibilul Titan

Data publicării:
capacul submersibilului titan recuperat din ocea, 2 femei-marinar de la us coasta guard
Capacul submersibilului Titan a fost recuperat de pe fundul oceanului. Foto: US Coast Guard

Garda de Coastă americană a recuperat resturile rămase, inclusiv presupuse rămăşiţe umane, de la submersibilul Titan, care a făcut implozie în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord, au anunţat marţi autorităţile.

Garda de Coastă a precizat că recuperarea şi transferul pieselor rămase a fost finalizată miercurea trecută, iar o fotografie a arătat capacul din titan intact al submersibilului de aproape 7 metri lungime.

Alte presupuse rămăşiţe umane au fost recuperate cu grijă din interiorul resturilor de pe Titan şi transportate pentru a fi analizate de către profesioniştii medicali americani, a mai precizat Garda de Coastă într-un comunicat citat de AP, potrivit News.ro.

Misiunea de salvare desfăşurată în cadrul unui acord cu Marina americană a fost o continuare a operaţiunilor iniţiale de recuperare de pe fundul oceanului, la aproximativ 488 de metri de Titanic, a completat Garda de Coastă.

Noile materiale au fost descărcate într-un port al cărui nume nu a fost divulgat.

Epava Titan, găsită la 3.800 m adâncime

Garda de Coastă a declarat anterior că a recuperat presupuse rămăşiţe umane împreună cu părţi ale Titanului după ce câmpul de resturi a fost localizat la o adâncime de 3.800 de metri.

Anchetatorii cred că Titan a făcut implozie în timp ce cobora în apele adânci ale Atlanticului de Nord la 18 iunie.

Căutările organizate pe durata a mai multor zile au captat atenţia întregii lumi. Submersibilul încerca să ajungă la epava pachebotului britanic de pasageri Titanic, care s-a scufundat în 1912.

Compania OceanGate s-a închis

Comisia de anchetă marină a Gărzii de Coastă a declarat că investigatori de la Consiliul Naţional de Siguranţă a Transporturilor din SUA şi de la Consiliul de Siguranţă a Transporturilor din Canada s-au alăturat expediţiei de salvare, iar Garda de Coastă se coordonează cu agenţiile internaţionale de investigaţie pentru a programa o analiză comună a probelor pentru a determina următorii paşi pentru testarea criminalistică.

Între timp, Comisia de anchetă marină îşi va continua analiza şi intervievarea martorilor înainte de o audiere publică privind tragedia, au declarat marţi oficialii.

OceanGate, operatorul navei, şi-a încetat între timp activitatea. Printre cei ucişi în implozie se numără Stockton Rush, pilotul submersibilului şi directorul general al companiei.

Titan Marine Board of Investigation conducts recovery operations
Capacul submersibilului Titan a fost recuperat de pe fundul oceanului. Foto: US Coast Guard

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri