Video Protestul unui indian nemulțumit că statul nu i-a făcut toaletă în casă s-a încheiat tragic: doi oameni au fost uciși

Data actualizării: Data publicării:
up_farrukhabad_hostage_situati-770x433
Foto: indiatoday.in

Doi morți și mai mulți răniți, acesta este bilanțul unui protestat organizat în India de un bărbat nemulțumit că nu a primit facilitatea promisă de guvern de a avea toaletă în casă, relatează BBC.

Guvernul indian a construit printr-un amplu proiect de sănătate publică, demarat acum cinci ani, peste o sută de milioane de toalete, în condițiile în care jumătate din populația Indiei (care numără peste un miliard de cetățeni) nu are acces la această utilitate.

Subhash Batham, un bărbat din districtul Farrukhabad din statul Uttar Pradesh, a plănuit o petrecere pentru fiica lui de un an cu scopul de a lua câți mai mulți ostatici. Peste 20 de copii, cu vârste cuprinse între 6 luni și 15 ani, au venit în casa lui, iar când părinții acestora și-au dat seama ce se întâmplă au anunțat poliția.

Timp de zece ore, cât a durat „protestul” său, forțele de ordine au încercat să negocieze cu el și chiar au obținut eliberarea unei fetițe de 6 luni, iar într-un final au intrat în casă și l-au împușcat mortal. În schimbul de focuri, doi polițiști și un spectator au fost răniți, însă fără a le pune viața în pericol.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Localnicii nu au acceptat însă gestul bărbatului, așa că, de furie, au bătut-o pe soția lui până a murit, deși femeia a fost ținută și ea cu forța de soțul său.

Presa locală a aflat că bărbatul era eliberat pe cauțiune, fiind acuzat de o crimă, și suspectează că gestul său a fost mai degrabă o răzbunare pentru că i-a considerat responsabili pentru arestarea sa pe vecini.

India Today relatează însă că Subhash Batham a trimis anterior o scrisoare autorităților locale în care s-a plâns de lipsa toaletei din casa lui, guvernul refuzându-i cererea, deși muncea iar mama sa cu handicap ar fi avut nevoie să beneficieze de acest program.

În timpul luării de ostatici, televiziunile din India au încercat să-l contacteze, pentru ca cererile lui să fie auzite de guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...