Reacția Japoniei după „actele provocatoare ale Coreei de Nord”

Data actualizării: Data publicării:
Theresa May's First Official Visit To Japan As Prime Minister - Day Two
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Japonia "nu va tolera niciodată actele provocatoare ale Coreei de Nord care amenință pacea în lume", a declarat vineri premierul nipon Shinzo Abe, după un nou tir de rachetă al Phenianului deasupra Japoniei, transmite AFP.

Theresa May's First Official Visit To Japan As Prime Minister - Day Two
FOTO: Gulliver/ Getty Images

"Nu vom admite niciodată ca Phenianul să încalce dorința de pace a comunității internaționale, dorință pe care o arată rezoluțiile ONU, și să își continue acțiunile sale scandaloase", le-a declarat jurnaliștilor Shinzo Abe la scurt timp după revenirea din India, notează Agerpres.

"Dacă Coreea de Nord continuă pe această cale, nu va avea un viitor luminos. Vom face în așa fel ca regimul nord-coreean să înțeleagă asta", a adăugat el.

Shinzo Abe a lansat un apel la o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU și a subliniat: "a sosit timpul ca întreaga comunitate internațională să fie unită".

Coreea de Nord a lansat vineri dimineață (ora Tokyo) o rachetă, din cartierul Sunan al capitalei Phenian, care a survolat Japonia, a anunțat guvernul nipon.

Dispozitivul a survolat insula japoneză Hokkaido (nord) la orele 07.26 (joi, 22.06 GMT), au precizat autoritățile de la Tokyo, subliniind că sistemul de avertizare J-Alert a fost declanșat în mai multe regiuni din nordul arhipelagului.

A fost a doua oară în mai puțin de o lună când o rachetă nord-coreeană a survolat arhipelagul nipon. Precedentul dispozitiv a trecut peste nordul Japoniei la 29 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri