Reacții rezervate la propunerile de reformă ale Greciei

Data publicării:
GRECIA DOI

Francois Hollande, preşedintele Franţei: „Grecii tocmai şi-au demonstrat dorinţa de a rămâne în Zona Euro, pentru că programul pe care l-au prezentat este serios şi credibil. Aceasta este poziţia Franţei, de a face totul pentru a se ajunge la un acord, un acord solid, care să respecte regulile europene, pentru că situaţia ne priveşte pe toţi. Dar şi un acord care să respecte şi interesele naţiunii elene, pentru că grecii au avut mult de suferit timp de câţiva ani”.

Matteo Renzi, premierul Italiei: „Acum, întrebarea esenţială este ce fel de Europă vrem să construim? Este crucial să salvăm Grecia respectând totodată legislaţia internaţională, dar în paralel cred că trebuie să ne gândim cum va arăta Europa următoarei generaţii”.

Liderul alianţei liberal-democraţilor din Parlamentul European, care în urmă cu câteva zile îl critica dur pe Alexis Tsipras în faţa eurodeputaţilor, crede că planul grecilor este un punct de plecare bun pentru un nou acord.

Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European: „Trebuie să recunoaştem, este un progres, dar acum este rândul europenilor să dea un răspuns, un DA pentru pachetul de măsuri, pentru împrumutul de 53 de miliarde de euro care este necesar. Alternativa ar fi fost ieşirea din Zona Euro, ceea ce ar fi fost o catastrofă pentru poporul grec”.

Germania a avertizat Grecia că trebuie să-şi respecte ce a promis în pachetul de măsuri.

Martin Jaeger, purtător de cuvânt al ministrului de Finanţe din Germania: „Este nevoie de aceste reforme ample pentru că nu vorbim despre extinderea unui program actual, pentru câteva luni, ci de un program pe trei ani”.

Duminică, un summit extraordinar al Uniunii Europene va avea loc la Bruxelles, unde şefii de stat şi de guvern vor discuta despre salvarea Greciei.

CORESPONDENȚĂ DE LA ATENA. Reforme contra finanțare. Pensionarii greci, furioşi pe decizia guvernului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri