„Regele cocainei” Rocco Morabito a fost arestat. Șeful organizaţiei mafiote italiene 'Ndrangheta evadase în urmă cu doi ani

Data publicării:
„Regele cocainei” Rocco Morabito a fost arestat
„Regele cocainei” Rocco Morabito a fost arestat. Foto: Profimedia

Rocco Morabito, unul dintre șefii organizaţiei mafiote italiene 'Ndrangheta, a fost arestat luni în Brazilia, la doi ani după ce a evadat dintr-o închisoare din Uruguay. Cunoscut drept „regele cocainei”, el a evadat alături de alți deținuți prin acoperișul închisorii.

Șeful mafiei italiene Rocco Morabito a fost arestat luni la Joao Pessoa, oraș din nord-estul Braziliei, la aproape doi ani după ce a scăpat de o închisoare din Uruguay, unde aștepta extrădarea în Italia, potrivit DW.

Morabito, care era liderul mafiei italiene 'Ndrangheta, a fost arestat în urma unei anchete comune între Italia și poliția federală a Braziliei. Rocco Morabito este căutat în Italia sub acuzația de trafic de droguri.

„Există dovezi despre implicarea lui Rocco Morabito în traficul de droguri între Brazilia și Europa încă din anii 1990", au declarat reprezentanții poliției braziliane.

El a fost arestat cu un alt fugar, au spus autoritățile. Agenția italiană de știri ANSA a raportat că autoritățile italiene și americane au fost implicate și în arest.

Cunoscut și sub numele de „regele cocainei”, Morabito este acuzat că a asigurat transportul de droguri în Italia și vânzarea lor în Milano, precum și că a încercat să importe 592 kilograme de cocaină din Brazilia în 1992 și 630 kilograme un an mai tarziu.

Morabito se ascunde de autorități încă din 1994, de la o operațiune de poliție în care a fost prins plătind milioane pentru a importa cocaină în Milano din America de Sud.

A fugit inițial în Brazilia și se crede că a locuit în Uruguay din 2002, după ce a intrat în țară cu un pașaport brazilian fals. El a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în lipsă în Italia.

După ce a trăit sub o identitate falsă timp de treisprezece ani într-un oraș uruguayan, a fost arestat la un hotel din Montevideo în septembrie 2017.  În ianuarie 2019, Morabito și alți trei deținuți au scăpat printr-o gaură din acoperișul închisorii. 

 

 

 

 

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri