Români din Canada, condamnați pentru că și-au lăsat copilul să moară

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook

Emil și Rodica Rădița, doi români stabiliți în Canada, au fost condamnați la închisoare pe viață pentru moartea copilului lor, Alex Rădița.

ciocanel

Adolescentul în vârstă de 15 ani a murit în mai 2013 din cauza unui diabet netratat. La mortea sa, Alex Rădița avea doar 16,7 kilograme, relatează cbc.ca, site-ul postului public canadian de televiziune.

Copilul fusese diagnosticat cu diabet de tip 1 la vârsta de doi ani. Părinții au refuzat să creadă acest diagnostic și nu au lăsat medicii să-l trateze. Alex a ajuns la spital în pragul morții când avea cinci ani. După ce și-a reventit, copilul a fost plasat în grija unei familii adoptive, dar un judecător a decis reîntregirea familiei, după un an.

Instanța motiva că micuțul se va afla sub supravegherea asistenților sociali și a profesorilor de la școala la care învăța.

Familia s-a mutat însă în Alberta, în 2009, iar Alex nu a mai fost înscris la nicio școală și nici nu a fost dus la medic.

Când a fost chemată ambulanța la locuința soților Rădița, în mai 2013, adolescentul avea greutatea unui copil de cinci ani – sub 17 kilograme, toți mușchii erau atrofiați, iar corpul său era plin de ulcerații.

După aproape ani de la moartea lui Alex, părinții săi au fost condamnați pentru crimă de gradul întâi. Sentința este închisoare pe viață, iar eliberare condiționată vor putea cere abia peste 25 de ani.

Soții Rădița mai au încă șapte copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri