Rusia amenință că nu mai cumpără fructe și legume din Republica Moldova

Data publicării:
fructe mediafax-1

O delegaţie moldovenească urmează să meargă săptămâna viitoare la Moscova pentru a discuta litigiul comercial pe care îl au cele două ţări.

„Unde se termină aspectul tehnic şi unde începe cel politic urmează să vedem. Dacă urmează şi sistarea exporturilor de fructe şi legume şi alte produse moldoveneşti, vom trage o concluzie”, a spus Valeriu Chiveri, viceministru de externe R. Moldova.

Moscova nu face decât să pună în aplicare o avertizare lansată săptămâna trecută, când spunea că dacă Republica Moldova intră în Uniunea Europeană, vor exista consecinţe venite de la Kremlin. Rusia nu a părut impresionată, deşi a primit un mesaj clar de la Bruxelles. „Orice ameninţări ale Rusiei legate de posibila semnare de acorduri cu Uniunea Europeană sunt inacceptabile”, a subliniat comisarul european pentru extindere.

Între timp, România şi-a anunţat disponibilitatea să ajute Republica Moldova.

Soluţii nu se caută doar în România, ci şi în Uniunea Europeană. Republica Moldova poate exporta 24 de milioane de litri. În prezent, câştigă 60 de milioane de dolari pe an din vânzarea licorilor recunoscute pentru aroma lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri