Secretul longevității, dezvăluit de oameni care au trăit 100 de ani

Data publicării:
batrani

Care este secretul longevităţii? O întrebare la care omenirea va căuta mereu răspuns. O posibilă explicaţia vine din Italia, unde peste 300 de locuitori ai unui sat de pe malul Mării Tireniene au depăşit vârsta de 100 de ani. Misterul vieţii lungi le-a stârnit curiozitatea şi jurnaliştilor de la CNN, care au realizat un reportaj acolo.

Unii locuitori din satul italian susţin că vârsta înaintată se datorează multor factori. Unii spun că datorită muncii, în timp ce Antonio, care a împlinit recent 100 de ani, susţine că a ajuns la aceşti ani graţie „femeii frumoase, dragostea vieţii mele”.

Şi am devenit soţia acestui pescar”, spune și Amina Sedullo, soţia lui Antonio.

O universitate din Roma chiar a încercat să descopere secretul longevităţii locuitorilor din Acciaroli. Răspunsul a fost unul anticipat - dieta mediteraneeană contribuie la prelungirea vieţii - legume, fructe şi condimente proaspete. Studiul a confirmat cercetătile nutriţionistului american Ancel Keys, inventatorul raţiilor de mâncare folosite de trupele americane, cel care a descoperit avantajele acestei diete. Omul de ştiinţă american a locuit în sudul Italiei şi a avut o bucătăreasă din localitate. Femeia, acum în vârstă de 79 de ani, continuă să gătească pentru micul ei local şi spune de ce toţi din sat trăiesc mult.

Pentru că mâncăm produse naturale, pe care noi le creştem şi ştim ce sunt”, spune bucătăreasa, Delia Morinelli, bucătăreasă.

Oamenii de ştiinţă italieni au descoperit că rozmarinul are un rol important la menţinerea sănătăţii pentru că ajută la o bună circulaţie a sângelui spre creier şi împiedică astfel apariţia bolii Alzheimer.

Sunt şi alţi factori - nu există poluare, satul e pe malul mării, vremea este foarte bună şi nu există niciunul dintre stările de stres ale vieţii moderne”, relatează Ben Wedeman, corespondent CNN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri